BosnianBAEnglish (UK)

ZAPOČELA IZGRADNJA ZGRADA SOCIJALNOG STANOVANJA ZA ROME U BANOVIĆIMA

on .

naslovKTBanovici

Dana 24 avgusta 2016 postavljen je kamen temeljac za izgradnju dvije zgrade socijalnog stanovanja sa po četiri stambene jedinice na ceremoniji održanoj u naselju Osoje u općini Banovići. Osam novih stanova bit će napravljeno za osam lokalnih romskih porodica u okviru projekta Akcija Roma 2 koji predviđa izgradnju/obnovu stambenih jedinica za 140 porodica na 9 lokacija u Bosni i Hercegovini, a finansira ga EU i kofinansiraju lokalne vlasti. Projekat se implementira u partnerstvu sa ASB-om i romskim udruženjem Kali Sara RIC.

Banovići su jedna od devet općina u projektu koje snažno podržavaju socijalnu inkluziju roma. Općina aktivno učestvuje u implementaciji projekta i osigurala je kofinansiranje, zemljište za izgradnju, sve potrebne dozvole, priključke na infrastrukturu i vanjsko uređenje.

Na ceremoniji su se obratili G. Midhat Husić – načelnik općine Banovići,  Gđa. Suzana Jasarevic - Direktor Hilfswerk Austria International za BiH i G. Dervo Sejdic, predsjednik partnerske organizacije Kali Sara. 

http://www.avaz.ba/clanak/252184/Times

http://www.bhglas.ba/2016/08/25/banovici-snazna-podrska-nacelnika-socijalnoj-inkluziji-roma/

http://banovici.gov.ba/snazna-podrska-nacelnika-socijalnoj-inkluziji-roma/

 

 

IMG_2421.JPGIMG_2411.JPGIMG_2389.JPGIMG_2362.JPG

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates